Jednoduchý recept

Šumavský trhanec

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50741

Ingredience

60 g Cukr krystal
40 g Cukr moučkový
2 ks Cukr vanilka
5 g Kypřicí prášek do pečiva
50 g Mandle
0,4 dl Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
50 g Rozinky tmavé
2 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 753 kcal
Kilojoule 3 150kJ
26% Sacharidy 93 g
47% Tuky 35 g
8% Sodík 161 mg
34% Bílkoviny 19 g

Šumavský trhanec postup přípravy receptu:

1

V míse rozšleháme vajíčka s mlékem, přisypeme mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, skořici, rozinky a sůl. Vše důkladně promícháme a vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odležet.

2

Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a najemno je nasekáme.

3

V pánvi rozehřejeme máslo a na něm smažíme po částech placky z těsta. Ihned po vložení těsta do pánve ho vždy posypeme nasekanými mandlemi a při obracení roztrháme vidličkou. Každou porci na závěr smažení lehce posypeme krystalovým cukrem a necháme ho zkaramelizovat.

4

Trhanec na talíři posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou k trhanci jsou rozmačkané borůvky nebo jahody s cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept