Šumavský trhanec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šumavský trhanec
Šumavský trhanec
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50741 |
Kategorie: | Palačinky |
Ingredience
60 g | Cukr krystal |
40 g | Cukr moučkový |
2 ks | Cukr vanilka |
5 g | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Mandle |
100 g | Máslo čerstvé |
0,4 dl | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
50 g | Rozinky tmavé |
2 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 337,7mg |
Draslík | 312,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 353,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šumavský trhanec postup přípravy receptu:
1 | V míse rozšleháme vajíčka s mlékem, přisypeme mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, skořici, rozinky a sůl. Vše důkladně promícháme a vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odležet. |
2 | Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a najemno je nasekáme. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo a na něm smažíme po částech placky z těsta. Ihned po vložení těsta do pánve ho vždy posypeme nasekanými mandlemi a při obracení roztrháme vidličkou. Každou porci na závěr smažení lehce posypeme krystalovým cukrem a necháme ho zkaramelizovat. |
4 | Trhanec na talíři posypeme moučkovým cukrem a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou k trhanci jsou rozmačkané borůvky nebo jahody s cukrem.