Jednoduchý recept

Plzeňská polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50745

Ingredience

4 krajíc Chléb konzumní
2 l Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Muškátový květ
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
1 dl Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 324 kcal
Kilojoule 1 356kJ
10% Sacharidy 36 g
16% Tuky 12 g
69% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 17 g

Plzeňská polévka postup přípravy receptu:

1

V hrnci z másla a mouky připravíme jíšku, kterou za stálého míchání podléváme studeným vývarem. Když máme v hrnci s jíškou všechen vývar, necháme ho 15 minut vařit a pak ho přecedíme. Přecezený dochutíme muškátovým květem, pepřem a solí, zalijeme smetanou, promícháme a necháme ještě 5 minut vařit. Na závěr do polévky přidáme jemně nasekanou petrželku a pažitku a polévku jen velmi krátce necháme přejít varem.

2

Jednotlivé porce polévky podáváme posypané kostičkami chleba osmaženými na suché rozpálené pánvi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept