Recept

Krupková pečená fašírka se špekáčky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 50749

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Majoránka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 polévková lžíce Sůl
2 ks Vejce slepičí
400 g Zelí kysané
10 stroužek Česnek
200 g Špek
5 ks Špekáčky
Vařené brambory
500 g Brambory
8 dl Voda pitná
Vařené krupky
220 g Krupky trhané
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,018 kcal
Kilojoule 4 261kJ
17% Sacharidy 60 g
112% Tuky 84 g
13% Sodík 261 mg
23% Bílkoviny 13 g

Krupková pečená fašírka se špekáčky postup přípravy receptu:

1

Den předem omyjeme brambory a uvaříme je ve slupce. Vaříme přibližně 20 minut, scedíme a necháme vychladnout.

2

Druhý den promyjeme malé krupky - lámanku, dáme ji do rendlíku, zalijeme vodou a vaříme do poloměkka přibližně 30 minut.

3

Oloupané špekáčky nakrájíme na drobné kostičky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Oloupaný česnek prolisujeme. Špek nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme máslo a cibuli zpěníme dorůžova.

4

Brambory oloupeme, jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim uvařené krupky, cibuli, česnek, vejce, sůl, pepř, majoránku a směs dobře promícháme a utvoříme šišku, kterou položíme na pekáč s rozehřátým sádlem. Celou fašírku zespodu i z vrchu obložíme plátky špeku a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C do zlatohněda přibližně 45-50 minut. Během pečení fašírku poléváme výpekem.

5

Upečenou krupkovou fašírku nakrájíme na plátky a podáváme ji s kysaným zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept