Krupková pečená fašírka se špekáčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupková pečená fašírka se špekáčky
Krupková pečená fašírka se špekáčky
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 50749 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
10 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Majoránka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
200 g | Špek |
5 ks | Špekáčky |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
400 g | Zelí kysané |
Vařené brambory | |
---|---|
500 g | Brambory |
8 dl | Voda pitná |
Vařené krupky | |
220 g | Krupky trhané |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 117,1mg |
Draslík | 856,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 210,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Zelí kysané, Brambory, Voda pitná, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Špekáčky, Krupky trhané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Špek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krupková pečená fašírka se špekáčky postup přípravy receptu:
1 | Den předem omyjeme brambory a uvaříme je ve slupce. Vaříme přibližně 20 minut, scedíme a necháme vychladnout. |
2 | Druhý den promyjeme malé krupky - lámanku, dáme ji do rendlíku, zalijeme vodou a vaříme do poloměkka přibližně 30 minut. |
3 | Oloupané špekáčky nakrájíme na drobné kostičky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Oloupaný česnek prolisujeme. Špek nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme máslo a cibuli zpěníme dorůžova. |
4 | Brambory oloupeme, jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim uvařené krupky, cibuli, česnek, vejce, sůl, pepř, majoránku a směs dobře promícháme a utvoříme šišku, kterou položíme na pekáč s rozehřátým sádlem. Celou fašírku zespodu i z vrchu obložíme plátky špeku a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C do zlatohněda přibližně 45-50 minut. Během pečení fašírku poléváme výpekem. |
5 | Upečenou krupkovou fašírku nakrájíme na plátky a podáváme ji s kysaným zelím. |