Salát z jablek a rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z jablek a rajčat
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 5075 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 špetka | Cukr krupice |
4 ks | Jablka |
200 g | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
9% Kalorie 185 kcal
Kilojoule 774kJ
10% Sacharidy 36 g
7% Tuky 5 g
5% Sodík 90 mg
6% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 8,3mg |
Draslík | 517,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Jablka, Jogurt bílý, Olej stolní, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Salát z jablek a rajčat postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme je na plátky. |
2 | Přidáme oloupaná a na hrubším struhadle nastrouhaná jablka. |
3 | Zalijeme zálivkou z vody, oleje, cukru, soli a citronové šťávy. Na miskách dáme na každou porci kopeček jogurtu. |
4 | Podáváme k masitým i bezmasým pokrmům. |