Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 50750

Ingredience

Na vývar
2 ks Celer řapíkatý
1 špetka Cukr krupice
0,3 ks Feferony
500 g Humr
2 cl Martell cognac
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř bílý
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl
50 g Tymián čerstvý
1 l Voda pitná
2 ks Šalotka
Na čištění vývaru
150 g Filé z aljašské tresky
2 ks Vaječný bílek slepičí
100 g Zelenina kořenová
Na vložku
100 g Humr
2 polévková lžíce Rajčata

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 351kJ
7% Sacharidy 25 g
122% Tuky 92 g
29% Sodík 571 mg
73% Bílkoviny 41 g

Polévka z humrů postup přípravy receptu:

1

Krunýř a klepeta z humra opláchneme a podrtíme je nadrobno. Oloupeme a nadrobno nasekáme šalotku. Řapíkatý celer nakrájíme na kousky. Mrkev oškrábeme a pokrájíme na tenčí kolečka. Nadrobno nasekáme feferonku. Do kastrolu vlijeme olej, rozpálíme jej a vložíme do něj celer, mrkev, feferonku a šalotku. Opečeme a pak k zelenině přidáme i humří krunýř a klepeta. Opepříme, osolíme a přidáme tymián. Vlijeme koňak a ponecháme dusit.

2

Omytá rajčata rozkrájíme na kostičky a vložíme je do kastrolu. Vše zalijeme vodou, aby byly ingredience ponořené. Jakmile začne vřít, ztlumíme oheň a hodinu vaříme na mírném plameni.

3

Mezitím si přichystáme směs na čištění vývaru. Nadrobno si nakrájíme směs polévkové zeleniny a tresčí filé. Rozmixujeme a do směsi přidáme ještě dva bílky. Pak hladkou směs v misce vložíme do chladničky, kde ji ponecháme hodinu.

4

Hotový vývar přecedíme přes síto, na sítu vymačkáme zeleninu i rozdrcené krunýře a klepeta. Přecezený vývar necháme stranou, aby vychladl. Pak do něj vložíme hmotu z rozmixované zeleniny, filé a bílků. Polévku vrátíme na plotnu a počkáme, až začne vřít. Jakmile hmota vyplave na povrch ve formě bílé pěny, oheň ztlumíme a necháme probublávat 30 minut.

5

Do sítka si dáme gázu. Znovu přecedíme vývar, ale usazeninu už tentokrát nevymačkáváme, abychom vývar znovu nezakalili.

6

Přecezený vývar ještě povaříme. Na menší kousky nakrájíme maso z humra a vložíme do polévky, přidáme také na drobné kostičky nakrájená rajčata. Vaříme ještě 3 minuty.

Poznámka

Když vývar čistíme, promícháváme jej, aby se směs z filé neusazovala na dně kastrolu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept