Jednoduchý recept

Pizza s ančovičkami a mozzarellou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50751

Ingredience

Těsto na pizzu
20 g Cukr krupice
14 g Droždí sušené
200 g Mouka pšeničná - Semolina
800 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Sůl mořská
650 ml Voda pitná
Rajčatová omáčka
10 g Bazalka
30 g Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
8 g Sůl mořská
1 stroužek Česnek
Náplň
320 g Ančovička - filety
40 g Chilli paprička
160 g Citronová kůra
80 g Citronová šťáva
240 g Kapary
680 g Mozzarella
40 g Olej olivový extra panenský
3 g Pepř černý mletý
120 g Petržel - nať
15 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 880 kcal
Kilojoule 3 680kJ
33% Sacharidy 118 g
34% Tuky 26 g
112% Sodík 2 g
84% Bílkoviny 47 g

Pizza s ančovičkami a mozzarellou postup přípravy receptu:

1

Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem a vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka.

2

Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, lístky bazalky trochu posekáme. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme polovinu bazalky, rajčata i s nálevem, sůl, pepř a vaříme zvolna 20 minut. Rajčata by měla být rozvařená na kaši a omáčka by měla zhoustnout. Přimícháme zbytek bazalky a odstavíme.

3

Mozzarellu nakrájíme na menší kousky, kapary scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat, filety ančoviček překrojíme napůl, petrželku a chilli papričky bez semínek posekáme najemno, citronovou kůru nastrouháme. Do misky vložíme ančovičky, přisypeme chilli papričky, kapary, citronovou kůru, zalijeme panenským olejem, citronovou šťávou, promícháme a necháme chvíli marinovat. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou, na pizzu rovnoměrně rozložíme ančovičky i s marinádou, posypeme petrželkou, mozarellou, podle chuti osolíme, opepříme a upečeme.

4

Pizzu servírujeme na velkém talíři nakrájenou na trojúhelníky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept