Pizza s ančovičkami a mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza s ančovičkami a mozzarellou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50751 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
Těsto na pizzu | |
---|---|
20 g | Cukr krupice |
14 g | Droždí sušené |
800 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Mouka pšeničná - Semolina |
20 g | Sůl mořská |
650 ml | Voda pitná |
Rajčatová omáčka | |
10 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
30 g | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
8 g | Sůl mořská |
Náplň | |
320 g | Ančovička - filety |
40 g | Chilli paprička |
160 g | Citronová kůra |
80 g | Citronová šťáva |
240 g | Kapary |
680 g | Mozzarella |
40 g | Olej olivový extra panenský |
3 g | Pepř černý mletý |
120 g | Petržel - nať |
15 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 461,0mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Voda pitná, Bazalka, Česnek, Rajčata loupaná (konzervovaná), Ančovička - filety, Chilli paprička, Citronová kůra, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná - Semolina, Sůl mořská, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sůl mořská, Kapary, Mozzarella, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza s ančovičkami a mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem a vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka. |
2 | Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, lístky bazalky trochu posekáme. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme polovinu bazalky, rajčata i s nálevem, sůl, pepř a vaříme zvolna 20 minut. Rajčata by měla být rozvařená na kaši a omáčka by měla zhoustnout. Přimícháme zbytek bazalky a odstavíme. |
3 | Mozzarellu nakrájíme na menší kousky, kapary scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat, filety ančoviček překrojíme napůl, petrželku a chilli papričky bez semínek posekáme najemno, citronovou kůru nastrouháme. Do misky vložíme ančovičky, přisypeme chilli papričky, kapary, citronovou kůru, zalijeme panenským olejem, citronovou šťávou, promícháme a necháme chvíli marinovat. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou, na pizzu rovnoměrně rozložíme ančovičky i s marinádou, posypeme petrželkou, mozarellou, podle chuti osolíme, opepříme a upečeme. |
4 | Pizzu servírujeme na velkém talíři nakrájenou na trojúhelníky. |