Jednoduchý recept

Pizza smažená

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50754
Kategorie: Pizza

Ingredience

Těsto na pizzu
20 g Cukr krupice
14 g Droždí sušené
800 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Mouka pšeničná - Semolina
20 g Sůl mořská
650 ml Voda pitná
Rajčatová omáčka
10 g Bazalka
1 stroužek Česnek
30 g Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
8 g Sůl mořská
Náplň
20 g Bazalka
680 g Mozzarella
100 g Olej olivový extra panenský
20 g Oregano čerstvé
2 g Pepř černý mletý
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 685 kcal
Kilojoule 2 866kJ
27% Sacharidy 98 g
25% Tuky 19 g
97% Sodík 2 g
54% Bílkoviny 30 g

Pizza smažená postup přípravy receptu:

1

Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem a vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka.

2

Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, lístky bazalky trochu posekáme. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme polovinu bazalky, rajčata i s nálevem, sůl, pepř a vaříme zvolna 20 minut. Rajčata by měla být rozvařená na kaši a omáčka by měla zhoustnout. Přimícháme zbytek bazalky a odstavíme.

3

Budeme potřebovat velkou pánev, ve které rozpálíme olej a jednotlivé korpusy na něm osmahneme. Vyndáme z pánve, potřeme rajčatovou omáčkou, poklademe plátky mozzarelly, posypeme bazalkou, oreganem, osolíme, opepříme a vložíme pod gril. Grilujeme, dokud se sýr nerozteče. Pizzu nakrájíme na trojúhelníky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept