Pečená krupice z Pošumaví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená krupice z Pošumaví
Pečená krupice z Pošumaví
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50755 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr skořicový |
230 g | Máslo čerstvé |
9 dl | Mléko plnotučné |
900 g | Pšeničná krupice |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 61,0mg |
Draslík | 1,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 973,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená krupice z Pošumaví postup přípravy receptu:
1 | Do vyšší zapékací mísy dáme 150 g másla, rozpustíme ho, přilijeme mléko, osolíme a přivedeme k varu. Přimícháme krupici, promícháme s cukrem a zapékací mísu vložíme do předehřáté trouby. Zakryjeme ji a pečeme při 180-190 °C necelých 30 minut. Před koncem pečení kaši načechráme vidličkou, po celém povrchu poklademe plátky másla (80 g) a necháme v troubě dojít. |
2 | Když je krupice měkká, rozdělíme ji na talíře, posypeme moučkovým cukrem, skořicovým cukrem a podáváme. |
Poznámka
K pečené krupici podáváme kompot podle chuti.