Ořechové kousky s rumovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechové kousky s rumovým krémem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50757 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
100 g | Čokoláda na vaření |
Těsto | |
---|---|
90 g | Cukr krupice |
50 g | Mouka bezlepková |
50 g | Ořechy vlašské |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Krém | |
150 g | Cukr moučkový |
0,5 kávová lžička | Káva mletá |
125 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
37 g | Puding-vanilkový |
1 kávová lžička | Rum |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 35,0mg |
Draslík | 104,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ořechy vlašské, Vaječný bílek slepičí, Cukr moučkový, Káva mletá, Rum mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Mouka bezlepková, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Puding-vanilkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechové kousky s rumovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Ořechy nasekáme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého lehce vmícháme mouku a sekané ořechy. Těsto rozetřeme na plech, vyložený pečicím papírem, a pečeme při 180 °C dorůžova. Koláč necháme vychladnout |
2 | a potom jej rozřízneme na tři části naplocho. Všechny části spojíme připraveným krémem a povrch koláče pocákáme rozpuštěnou čokoládou. Před podáváním koláč rozkrájíme na kostky a servírujeme jej jako moučník. |
3 | Uvaříme klasický pudink, ale bez cukru. Necháme jej vychladnout pod pokličkou, aby se nevytvořil škraloup. Než pudink vychladne, vymícháme máslo s cukrem doběla a směs ochutíme lžičkou rumu a půlkou lžičky mleté kávy. Do vychladlého pudinku vmícháme máslovou směs dohladka. Krémem spojíme díly koláče. |