Filety z mořského ďasa s ochucenou rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety z mořského ďasa s ochucenou rýží
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 50758 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
12 ks | Bobkový list |
5 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
50 g | Klobása Chorizo |
50 g | Krevety tygří - loupané |
600 g | Mořský ďas |
100 g | Mušle slávky |
25 ml | Olej olivový |
30 ml | Olej slunečnicový |
10 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
150 g | Rajčata |
150 g | Rýže loupaná |
1 g | Šafrán |
12 g | Sůl |
300 g | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 68,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Mořský ďas, Mušle slávky, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filety z mořského ďasa s ochucenou rýží postup přípravy receptu:
1 | Rybí filety osolíme, opepříme a z jedné strany maso třikrát nařízneme. Do zářezů vložíme po jednom bobkové listy, celý filet podélně propíchneme jehlou i s listy, čímž listy upevníme. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme filety a zprudka osmažíme z obou stran. |
3 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek najemno posekáme, klobásu a rajčata nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli, česnek, klobásu, rajčata, osmahneme, až se odpaří všechna tekutina, přisypeme rýži, krátce orestujeme, přidáme mletou papriku, šafrán, přilijeme vývar a za stálého míchání povaříme 12 minut. Nyní přidáme mušle a krevety a povaříme dalších 5 minut. Hrnec odstavíme, osolíme, opepříme a přimícháme posekanou petrželku. |
4 | Na každý talíř upravíme kopeček rýže, přiložíme smaženou rybu, ozdobíme mušlemi a podáváme. |
Poznámka
1