Tuňák s kaviárem a limetkovou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák s kaviárem a limetkovou pěnou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 50761 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 g | Chilli koření mleté |
60 g | Créme fraiche |
40 g | Kaviár |
30 g | Kerblík |
20 g | Limetková kůra |
40 ml | Limetková šťáva |
80 g | Olej olivový extra panenský |
50 ml | Omáčka sójová |
1 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
40 g | Šalotka |
4 g | Sůl |
200 g | Tuňák obecný |
8 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 77,0mg |
Draslík | 603,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Kaviár, Kerblík, Limetková šťáva, Šalotka, Sůl, Tuňák obecný, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Limetková kůra, Olej olivový extra panenský, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák s kaviárem a limetkovou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, vložíme do misky, přisypeme zázvor, chilli koření, pepř, přilijeme limetkovou šťávu, sojovou omáčku, promícháme, tuňáka nakrájíme na malé plátky a vložíme do misky. Rybu v marinádě obalíme a necháme pár minut uležet. Do oleje vložíme list kerblíku, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Do créme fraiche vmícháme strouhanou limetkovou kůru, 15 ml limetkové šťávy a promícháme. |
2 | Plátky tuňáka upravíme na talířky, doplníme kaviárem, pokapeme kerblíkovým olejem a ozdobíme limetkovým créme fraiche a snítkou petrželky. |