Recept

Dort s jahodovou náplní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50762

Ingredience

Korpus
4 polévková lžíce Cukr moučkový
20 g Kypřicí prášek do pečiva
1 polévková lžíce Mouka bezlepková Mantler
74 g Pudinkový prášek - vanilkový
10 g Tuk
3 ks Vejce slepičí
Jahodová náplň
2 polévková lžíce Cukr krystal
500 ml Kompot jahodový
250 g Máslo čerstvé
74 g Pudinkový prášek - vanilkový
10 ml Voda pitná
20 g Želatina červená

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 714 kcal
Kilojoule 2 985kJ
20% Sacharidy 71 g
63% Tuky 47 g
14% Sodík 286 mg
10% Bílkoviny 6 g

Dort s jahodovou náplní postup přípravy receptu:

1

Korpus:

2

Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté hmoty - objem hmoty by měl být dvojnásobný. Potom do hmoty lehce vmícháme 2 balíčky vanilkového pudinku, kypřící prášek do pečiva a jednu lžíci bezlepkové mouky. Těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Jestli je korpus pečený, vyzkoušíme zapíchnutím špejle. Korpus necháme vystydnout ve formě.

3

Jahodová náplň:

4

Jahodové kompoty vlijeme do hrnce a osladíme je 2 lžícemi krystalového cukru a za promíchávání uvaříme. Jahodové pudinky rozmícháme v 10 ml studené vody a vlejeme do hrnce s vařícími se jahodovými kompoty. Směs mícháme nad ohněm tak dlouho dokud směs neztuhne a neztmavne. Potom necháme jahody vychladnout. Ve vychladlé směsi rozmícháme kostku másla a hotovou náplň vlijeme na korpus ve formě. Nakonec uvaříme želatinu podle návodu na obalu a dort i s polevou zalijeme hotovou želatinou a necháme vychladnout. Dort podáváme jako moučník, vychladlý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept