Dort s jahodovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort s jahodovou náplní
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50762 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
Korpus | |
---|---|
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
20 g | Kypřicí prášek do pečiva |
1 polévková lžíce | Mouka bezlepková Mantler |
74 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
10 g | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
Jahodová náplň | |
2 polévková lžíce | Cukr krystal |
500 ml | Kompot jahodový |
250 g | Máslo čerstvé |
74 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
10 ml | Voda pitná |
20 g | Želatina červená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 209,1mg |
Draslík | 542,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Pudinkový prášek - vanilkový, Tuk, Vejce slepičí, Cukr krystal, Kompot jahodový, Pudinkový prášek - vanilkový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka bezlepková Mantler, Máslo čerstvé, Želatina červená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dort s jahodovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Korpus: |
2 | Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté hmoty - objem hmoty by měl být dvojnásobný. Potom do hmoty lehce vmícháme 2 balíčky vanilkového pudinku, kypřící prášek do pečiva a jednu lžíci bezlepkové mouky. Těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Jestli je korpus pečený, vyzkoušíme zapíchnutím špejle. Korpus necháme vystydnout ve formě. |
3 | Jahodová náplň: |
4 | Jahodové kompoty vlijeme do hrnce a osladíme je 2 lžícemi krystalového cukru a za promíchávání uvaříme. Jahodové pudinky rozmícháme v 10 ml studené vody a vlejeme do hrnce s vařícími se jahodovými kompoty. Směs mícháme nad ohněm tak dlouho dokud směs neztuhne a neztmavne. Potom necháme jahody vychladnout. Ve vychladlé směsi rozmícháme kostku másla a hotovou náplň vlijeme na korpus ve formě. Nakonec uvaříme želatinu podle návodu na obalu a dort i s polevou zalijeme hotovou želatinou a necháme vychladnout. Dort podáváme jako moučník, vychladlý. |