Jednoduchý recept

Mladý kohout dušený na víně

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 50765
Kategorie: Maso

Ingredience

320 g Brambory vařené
25 g Cukr krupice
1 kg Kapoun
100 g Marmeláda rybízová
100 g Olej olivový
2 g Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
250 g Šalotka
8 g Sůl
1000 ml Víno červené
250 g Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,239 kcal
Kilojoule 5 183kJ
14% Sacharidy 50 g
87% Tuky 65 g
59% Sodík 1 g
90% Bílkoviny 51 g

Mladý kohout dušený na víně postup přípravy receptu:

1

Kohouta naporcujeme na 8 menších dílů, které osolíme, opepříme a v pánvi na olivovém oleji osmahneme ze všech stran. Porce kohouta vyjmeme, na olej nasypeme nadrobno nakrájenou šalotku, osmažíme, přisypeme cukr, necháme zkaramelizovat, přidáme marmeládu, podlijeme vínem, provaříme, přilijeme vývar a vrátíme do pánve porce kohouta. Dusíme do změknutí. Kohoutí porce vyjmeme, šťávu vyvaříme přibližně na 600 ml, podle chuti dosolíme a dopepříme.

2

Porce kohouta upravíme na talíře, přelijeme omáčkou z pánve a doplníme vařeným bramborem. Ozdobíme snítkou čerstvé petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept