Buchtičky z rýžového těsta s karobem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 48 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Buchtičky z rýžového těsta s karobem
Celkový čas: | 48 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50766 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
100 g | Cukr krystal |
20 g | Cukr vanilka |
250 g | Kandované ovoce |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
20 ml | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Mouka karobová |
250 g | Mouka rýžová |
2 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 108,1mg |
Draslík | 148,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 122,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Kandované ovoce, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka karobová, Mouka rýžová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Buchtičky z rýžového těsta s karobem postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme cukr krystal s máslem. Vejce vyšleháme do husté pěny a smícháme s máslem a cukrem. Potom postupně přimícháváme mouku, prosátou s práškem do pečiva a směs tuku a cukru a mléko. Těsto osolíme špetkou soli a vmícháme kandované ovoce a lžičku karbonové mouky na obarvení. Zpracované těsto nalijeme do košíčků na pečení - jednu buchtičku do dvou košíčků na sobě - a pečeme v mírně předehřáté troubě asi 8 minut, hlídáme, aby se buchtičky nepřipálily. Buchtičky necháme vychladnout a podáváme je jako moučník. |
Poznámka
Kandované ovoce můžeme nahradit karbonovými bonbóny, rozinkami nebo nalámanou čokoládu. Je také možné nepřidat do těsta žádnou příchuť, ale před pečením položit na každý kousek nějakého čerstvého ovoce.