Jehněčí kotlety uzené se zeleninovou oblohou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety uzené se zeleninovou oblohou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 50768 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cuketa |
2 g | Cukr moučkový |
800 g | Jehněčí kotlety |
100 g | Karotka baby |
20 g | Máslo čerstvé |
40 g | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
150 g | Smetana na vaření |
15 g | Sůl |
900 g | Vývar jehněčí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 180,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cuketa, Cukr moučkový, Jehněčí kotlety, Karotka baby, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana na vaření, Vývar jehněčí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety uzené se zeleninovou oblohou postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí kotlety částečně vykostíme, osolíme, posypeme posekanými bylinkami a necháme uležet. Brambory očistíme, nakrájíme na silnější plátky, promícháme se smetanou a prolisovaným česnekem, vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 20 minut. |
2 | Kotlety vložíme do pánve s rozpáleným olejem a osmahneme z obou stran. Kotlety přendáme do udírny s rozmarýnovým dřívím a krátce vyudíme, jen aby maso nasálo kouř. Mladé mrkve a cuketu vložíme do hrnce, osolíme, trochu osladíme a povaříme 10 minut. Přemístíme na pánev s rozehřátým máslem a orestujeme. Silný jehněčí vývar vyvaříme o třetinu, čímž by měl částečně zhoustnout. Podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Na talíře upravíme kotlety, doplníme zapečenými bramborami, zeleninou a jehněčí šťávou. |