Recept

Jehněčí kotlety uzené se zeleninovou oblohou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 50768
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Brambory
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
2 stroužek Česnek
100 g Cuketa
2 g Cukr moučkový
800 g Jehněčí kotlety
100 g Karotka baby
20 g Máslo čerstvé
40 g Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
150 g Smetana na vaření
15 g Sůl
900 g Vývar jehněčí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 796 kcal
Kilojoule 3 328kJ
9% Sacharidy 31 g
65% Tuky 49 g
87% Sodík 2 g
101% Bílkoviny 57 g

Jehněčí kotlety uzené se zeleninovou oblohou postup přípravy receptu:

1

Jehněčí kotlety částečně vykostíme, osolíme, posypeme posekanými bylinkami a necháme uležet. Brambory očistíme, nakrájíme na silnější plátky, promícháme se smetanou a prolisovaným česnekem, vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 20 minut.

2

Kotlety vložíme do pánve s rozpáleným olejem a osmahneme z obou stran. Kotlety přendáme do udírny s rozmarýnovým dřívím a krátce vyudíme, jen aby maso nasálo kouř. Mladé mrkve a cuketu vložíme do hrnce, osolíme, trochu osladíme a povaříme 10 minut. Přemístíme na pánev s rozehřátým máslem a orestujeme. Silný jehněčí vývar vyvaříme o třetinu, čímž by měl částečně zhoustnout. Podle chuti osolíme a opepříme.

3

Na talíře upravíme kotlety, doplníme zapečenými bramborami, zeleninou a jehněčí šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept