Recept

Gratinovaný okoun na bylinkách

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 50769
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 dl Citronová šťáva
4 ks Hřebíček
100 g Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kg Okoun říční
6 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
20 g Šalvěj čerstvá
10 g Sůl
20 g Tymián čerstvý
3 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 601 kcal
Kilojoule 2 513kJ
9% Sacharidy 31 g
32% Tuky 24 g
49% Sodík 979 mg
93% Bílkoviny 52 g

Gratinovaný okoun na bylinkách postup přípravy receptu:

1

Očištěné, vykuchané ryby nařízneme na povrchu na několika místech, do zářezů vložíme polovinu od každého koření (šalvěj, tymián, hřebíček, bobkový list a pepř), nasolíme, i uvnitř, a poprášíme moukou. Pekáč bohatě vymastíme rozpuštěnou polovinou másla, na něj nasypeme najemno nakrájenou cibuli a nasekanou druhou polovinu bylinek a koření a na tento základ vložíme ryby. Zalijeme bílým vínem, citronovou šťávou a poklademe plátky másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut doměkka.

2

Podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept