Gratinovaný okoun na bylinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinovaný okoun na bylinkách
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50769 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 dl | Citronová šťáva |
4 ks | Hřebíček |
100 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kg | Okoun říční |
6 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
20 g | Šalvěj čerstvá |
10 g | Sůl |
20 g | Tymián čerstvý |
3 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 271,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Hřebíček, Šalvěj čerstvá, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Okoun říční, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinovaný okoun na bylinkách postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, vykuchané ryby nařízneme na povrchu na několika místech, do zářezů vložíme polovinu od každého koření (šalvěj, tymián, hřebíček, bobkový list a pepř), nasolíme, i uvnitř, a poprášíme moukou. Pekáč bohatě vymastíme rozpuštěnou polovinou másla, na něj nasypeme najemno nakrájenou cibuli a nasekanou druhou polovinu bylinek a koření a na tento základ vložíme ryby. Zalijeme bílým vínem, citronovou šťávou a poklademe plátky másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut doměkka. |
2 | Podáváme posypané nasekanou petrželkou. |