Ovocný salát s vinným nálevem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný salát s vinným nálevem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 5077 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 ks | Jablka |
50 g | Mandle |
3 ks | Pomeranče |
250 ml | Víno bílé |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 319kJ
15% Sacharidy 54 g
9% Tuky 7 g
0% Sodík 6 mg
8% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 564,7mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,7mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Mandle, Pomeranče, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Ovocný salát s vinným nálevem postup přípravy receptu:
1 | Víno s vodou a s cukrem svaříme a necháme vychladnout. |
2 | Oloupaná jablka a pomeranče nakrájíme na plátky a přelijeme je vychladlým nálevem. |
3 | Salát zdobíme na plátky nakrájenými mandlemi. |