Recept

Mokrý pes – jablečný pudinkový dezert

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Mokrý pes – jablečný pudinkový dezert 5 1
Celkový čas: 34 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 14 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 50770
Kategorie: Pudinky

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
150 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr skořicový
1 ks Cukr vanilka
3 polévková lžíce Hrozinky
750 g Jablka
400 g Piškoty dětské kulaté
2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 666 kcal
Kilojoule 2 785kJ
33% Sacharidy 119 g
67% Tuky 50 g
7% Sodík 131 mg
16% Bílkoviny 9 g
Mokrý pes – jablečný pudinkový dezert
  • Mokrý pes – jablečný pudinkový dezert
  • 1
  • Mokrý pes – jablečný pudinkový dezert
  • 2
  • Mokrý pes – jablečný pudinkový dezert
  • 3
  • Vložit obrázek

Mokrý pes – jablečný pudinkový dezert postup přípravy receptu:

1

Omytá a oloupaná jablka nastrouháme, dáme je do rendlíku s 2,5 dl vody a rozvaříme je na kaši. V misce ve 2,5 dl vody si rozmícháme 2 vanilkové pudinky se 100-150 g cukru (podle toho, jak jsou sladká jablka) a vanilkovým cukrem. Pudinky vlijeme do rozvařených jablek, necháme přejít varem a odstavíme z plotny. Jablečnou směs dochutíme citrónovou šťávou. Hrozinky omyjeme a necháme okapat.

2

Dortovou formu vypláchneme studenou vodou. Nalijeme do ní polovinu jablečné směsi, posypeme hrozinkami. Poklademe na ni ve dvou řadách dětské kulaté piškoty. Přelijeme je zbytkem jablečné směsi, znovu na ni poklademe 2 vrstvy piškotů a formu s jablečným dezertem odložíme do druhého dne do chladničky.

3

Druhý den dezert vyklopíme a nakrájíme na porce. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, přimícháme do ní lžíci moučkového cukru, každou porci ozdobíme šlehačkou, posypeme skořicovým cukrem a podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Mokrý pes – jablečný pudinkový dezert
Dělala jsem z dávky na 3 porce (ale vyjde to na cca 5 porcí), použila jsem menší dortovou formu. Na dno jsem dala fólii. Oproti receptu jsem jen použila méně piškotů, mají být ve dvou řadách či vrstvách, ale to jsem měla obavu, aby jich nebylo moc. Raději dávám po jedné vrstvě. A zapomněla jsem na rozinky, nikdy jsem je totiž do podobných dezertů nedávala, ale komu chutnají, tak je dá. Mohly by se zamíchat přímo do jablečné směsi. Za mě palec nahoru a doporučuji vyzkoušet. Místo do formy se můžou z této směsi udělat poháry.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept