Mokrý pes – jablečný pudinkový dezert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 34 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mokrý pes – jablečný pudinkový dezert
Mokrý pes – jablečný pudinkový dezert
Celkový čas: | 34 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 14 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50770 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
150 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr skořicový |
1 ks | Cukr vanilka |
3 polévková lžíce | Hrozinky |
750 g | Jablka |
400 g | Piškoty dětské kulaté |
2 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 36,7mg |
Draslík | 139,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Jablka, Pudinkový prášek - vanilkový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Cukr vanilka, Hrozinky, Piškoty dětské kulaté, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mokrý pes – jablečný pudinkový dezert postup přípravy receptu:
1 | Omytá a oloupaná jablka nastrouháme, dáme je do rendlíku s 2,5 dl vody a rozvaříme je na kaši. V misce ve 2,5 dl vody si rozmícháme 2 vanilkové pudinky se 100-150 g cukru (podle toho, jak jsou sladká jablka) a vanilkovým cukrem. Pudinky vlijeme do rozvařených jablek, necháme přejít varem a odstavíme z plotny. Jablečnou směs dochutíme citrónovou šťávou. Hrozinky omyjeme a necháme okapat. |
2 | Dortovou formu vypláchneme studenou vodou. Nalijeme do ní polovinu jablečné směsi, posypeme hrozinkami. Poklademe na ni ve dvou řadách dětské kulaté piškoty. Přelijeme je zbytkem jablečné směsi, znovu na ni poklademe 2 vrstvy piškotů a formu s jablečným dezertem odložíme do druhého dne do chladničky. |
3 | Druhý den dezert vyklopíme a nakrájíme na porce. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, přimícháme do ní lžíci moučkového cukru, každou porci ozdobíme šlehačkou, posypeme skořicovým cukrem a podáváme. |
Dělala jsem z dávky na 3 porce (ale vyjde to na cca 5 porcí), použila jsem menší dortovou formu. Na dno jsem dala fólii. Oproti receptu jsem jen použila méně piškotů, mají být ve dvou řadách či vrstvách, ale to jsem měla obavu, aby jich nebylo moc. Raději dávám po jedné vrstvě. A zapomněla jsem na rozinky, nikdy jsem je totiž do podobných dezertů nedávala, ale komu chutnají, tak je dá. Mohly by se zamíchat přímo do jablečné směsi. Za mě palec nahoru a doporučuji vyzkoušet. Místo do formy se můžou z této směsi udělat poháry.