Pstruzi na víně s žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruzi na víně s žampiony
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 50772 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Citronová šťáva |
50 g | Máslo bylinkové |
50 g | Máslo čerstvé |
6 g | Pepř bílý |
1 kg | Pstruh |
20 g | Rozmarýn čerstvý |
10 g | Sůl |
3 dl | Víno červené |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Pepř bílý, Pstruh, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruzi na víně s žampiony postup přípravy receptu:
1 | Na másle zpěníme cibuli najemno, přidáme plátky žampionů, orestujeme a necháme 5 minut podusit. Vykuchané pstruhy nasolíme uvnitř i na povrchu, dovnitř vložíme snítku rozmarýnu. Houbovou směs rozložíme na dno pekáče, na ni položíme pstruhy, zalijeme červeným vínem, opepříme a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. |
2 | Podáváme s plátkem citronu a plátkem bylinkového másla. |