Recept

Pstruzi s hroznovou omáčkou

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 50773

Ingredience

1 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
20 g Pažitka
6 g Pepř černý mletý
1 kg Pstruh
10 g Sůl
4 dl Víno bílé
Na omáčku
30 ml Citronová šťáva
100 g Hroznové víno
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
3 g Pepř bílý
2 dl Smetana 16% (pochoutková)
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 776 kcal
Kilojoule 3 245kJ
5% Sacharidy 18 g
61% Tuky 45 g
80% Sodík 2 g
98% Bílkoviny 55 g

Pstruzi s hroznovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Vykuchané pstruhy uvnitř i zvenku nasolíme, opepříme a vložíme na cibuli zpěněnou na polovině másla. Krátce opečeme, zalijeme vínem a necháme 10 minut podusit na mírném ohni. Ryby vyjmeme a uchováme v teple, do šťávy přidáme rozpůlené kuličky vína a krátce povaříme. Ze zbylého másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a vlijeme do šťávy, krátce povaříme do zhoustnutí. Ochutíme citronovou šťávou, osolíme, opepříme.

2

Pstruhy přelijeme hotovou omáčkou a ozdobíme nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept