Pstruh po švýcarsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh po švýcarsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50776 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
6 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
1 kg | Pstruh |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
5 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
8 g | Sůl |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 234,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pstruh, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh po švýcarsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, vykuchané pstruhy nasolíme uvnitř i venku, opepříme a vložíme do máslem vymazaného pekáče. V míse smícháme nasekanou petrželku, plátky žampionů, sůl a konzervovaná rajčata a směs rozložíme na pstruhy. Posypeme nastrouhaným ementálem a zalijeme smetanou. |
2 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut dozlatova. |