Jednoduchý recept

Vanilková trubička s višňovou zmrzlinou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 50778

Ingredience

Trubičky
50 g Cukr moučkový
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Vaječný bílek slepičí
Zmrzlina
100 g Cukr moučkový
150 g Višně
1000 ml Voda pitná
20 ml Vodka
50 ml Víno šumivé (sekt)
Krém
20 g Cukr vanilka
20 ml Likér mandlový - Amaretto
250 g Mascarpone
100 g Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 298 kcal
Kilojoule 1 246kJ
7% Sacharidy 25 g
22% Tuky 17 g
1% Sodík 17 mg
8% Bílkoviny 4 g

Vanilková trubička s višňovou zmrzlinou postup přípravy receptu:

1

Do misky nasypeme cukr, přidáme bílky a vyšleháme, pomalu přisypeme mouku a metlou vyšleháme hladké těsto. Plech potáhneme papírem na pečení, na něj rovnoměrně v tenké vrstvě namažeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Plech vyndáme, těsto rychle nařežeme na obdélníčky a zavineme do ruliček. Necháme vychladnout.

2

Do mixéru nasypeme vypeckované višně, cukr, přilijeme vodu, šumivé víno, vodku a rozmixujeme dohladka. Hmotou naplníme formičky na zmrzlinu a dáme zamrazit.

3

Do misky vložíme mascarpone, žloutky, přisypeme vanilkový cukr, vyšleháme, zakápneme likérem a nakonec přimícháme šlehačku. Vzniklým krémem naplníme trubičky, upravíme na talířky, přidáme kopeček višňové zmrzliny a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept