Recept

Švestkový koláč pro celiatiky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 150 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50779

Ingredience

150 g Cukr krystal
20 g Cukr vanilka
20 g Kypřicí prášek do pečiva
200 g Mouka bezlepková
100 g Mouka bezlepková Mantler
2 polévková lžíce Mouka kukuřičná
2 polévková lžíce Mouka rýžová
125 g Máslo čerstvé
2 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
0,3 kg Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 598 kcal
Kilojoule 2 503kJ
25% Sacharidy 91 g
32% Tuky 24 g
10% Sodík 191 mg
12% Bílkoviny 7 g

Švestkový koláč pro celiatiky postup přípravy receptu:

1

Švestky vypeckujeme, propláchneme pod tekoucí vodou a

2

necháme okapat. Cukr s máslem utřeme do pěny, potom vmícháme obě mouky (prosáté s kypřícím práškem), xantanovou gumu a špetku soli. Těsto dobře promícháme a urovnáme do tukem vymazané, moukou vysypané mělké pečicí nádoby s vysokým okrajem. Na těsto narovnáme vypeckované švestky (slupkou dolů), koláč posypeme cukrem, skořicí a pokapeme citrónovou šťávou. Takto připravený koláč pečeme v troubě, vyhřáté na 180°C přibližně hodinu.

Poznámka

Místo švestek můžeme použít i jiné ovoce - meruňky, jablka, třešně a podobně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept