Kakaový koláč s jablky pro celiatiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kakaový koláč s jablky pro celiatiky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50781 |
Ingredience
150 g | Cukr krystal |
20 g | Cukr vanilka |
7 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Kakao |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 ml | Mléko polotučné |
120 g | Mouka bezlepková |
100 ml | Olej stolní |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 93g |
---|---|
Cholesterol | 307,6mg |
Draslík | 433,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 490,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kakao, Mléko polotučné, Mouka bezlepková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kakaový koláč s jablky pro celiatiky postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme a nastrouháme najemno. Nastrouhaná jablka ochutíme polovinou vanilkového cukru a promícháme. |
2 | Žloutky vyšleháme do pěny s krystalovým i zbylým vanilkovým cukrem. Dále přimícháme olej, mléko a po částech vmícháme mouku, prosátou s práškem do pečiva, a kakao. |
3 | Těsto dobře promícháme a dáme ho péct na plech s vyšším okrajem, který jsme vyložili pečicím papírem. |
4 | Těsto pečeme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě. |
5 | Než se těsto upeče, vyšleháme z bílků tuhý sníh, do kterého zamícháme připravená jablka. Po 10 minutách pečení koláče vyndáme plech z trouby na jeho povrch rozetřeme opatrně připravenou bílkovou směs s jablky |
6 | a v troubě dopečeme dorůžova. |