Recept

Kakaový koláč s jablky pro celiatiky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50781

Ingredience

150 g Cukr krystal
20 g Cukr vanilka
7 ks Jablka
2 polévková lžíce Kakao
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
100 ml Mléko polotučné
120 g Mouka bezlepková
100 ml Olej stolní
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 668 kcal
Kilojoule 2 795kJ
26% Sacharidy 95 g
38% Tuky 29 g
5% Sodík 101 mg
21% Bílkoviny 12 g

Kakaový koláč s jablky pro celiatiky postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme a nastrouháme najemno. Nastrouhaná jablka ochutíme polovinou vanilkového cukru a promícháme.

2

Žloutky vyšleháme do pěny s krystalovým i zbylým vanilkovým cukrem. Dále přimícháme olej, mléko a po částech vmícháme mouku, prosátou s práškem do pečiva, a kakao.

3

Těsto dobře promícháme a dáme ho péct na plech s vyšším okrajem, který jsme vyložili pečicím papírem.

4

Těsto pečeme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě.

5

Než se těsto upeče, vyšleháme z bílků tuhý sníh, do kterého zamícháme připravená jablka. Po 10 minutách pečení koláče vyndáme plech z trouby na jeho povrch rozetřeme opatrně připravenou bílkovou směs s jablky

6

a v troubě dopečeme dorůžova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept