Jednoduchý recept

Grilovaný candát s kroupami a smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 50782

Ingredience

200 g Candát obecný
100 g Chřest zelený
100 g Hrášek
20 g Máslo čerstvé
20 ml Olej olivový
2 g Pepř černý mletý
6 g Sůl
40 g Česnek medvědí
Kroupy
100 g Kroupy malé
4 g Majoránka
20 g Máslo čerstvé
2 g Pepř černý mletý
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
4 g Sůl
200 ml Voda pitná
40 g Šalotka
Pěna
3 g Majoránka
1 g Pepř černý mletý
100 ml Smetana na vaření
3 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 287 kcal
Kilojoule 1 203kJ
9% Sacharidy 34 g
16% Tuky 12 g
63% Sodík 1 g
21% Bílkoviny 12 g

Grilovaný candát s kroupami a smetanou postup přípravy receptu:

1

Kroupy nasypeme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Kroupy scedíme, šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek na silnější plátky, filety z candáta bez kůže nakrájíme na čtyři plátky, chřest očistíme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme šalotku, česnek a osmahneme. Česnek vyjmeme, do pánve přidáme kroupy, trochu smetany, ochutíme solí, pepřem, majoránkou a krátce podusíme.

2

Porce candáta osolíme, opepříme a na oleji osmažíme z obou stran. Candáta vyjmeme, do pánve přidáme lžíci másla, přisypeme hrášek, pokrájený chřest a orestujeme.

3

Do rendlíku nalijeme smetanu, přisypeme majoránku, sůl, pepř, provaříme, odstavíme a vyšleháme do řidší pěny.

4

Z kroupové směsi vytvoříme válečky, nastojato je upravíme na talířky, navrch položíme porce candáta, polijeme smetanovou pěnou a doplníme orestovaným chřestem s hráškem a osmaženým česnekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept