Jednoduchý recept

Telecí maso se zapečenými bramborami a chřestem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 50785
Kategorie: Maso

Ingredience

Telecí maso:
2 g Pepř černý mletý
25 g Protlak rajčatový
8 g Sůl
1000 g Telecí koleno
200 ml Víno červené
1000 ml Vývar telecí
Brambory
500 g Brambory
2 stroužek Česnek
100 g Cibule
3 g Kmín drcený
50 g Máslo čerstvé
200 ml Smetana na vaření
8 g Sůl
Chřest
200 g Chřest zelený
15 g Máslo čerstvé
4 g Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 612 kcal
Kilojoule 2 561kJ
9% Sacharidy 32 g
29% Tuky 22 g
125% Sodík 2 g
107% Bílkoviny 60 g

Telecí maso se zapečenými bramborami a chřestem postup přípravy receptu:

1

Telecí koleno vykostíme, maso naklepeme, osolíme, opepříme, zabalíme do rolády, ovážeme provázkem, vložíme do vroucího telecího vývaru, přilijeme víno, rajčatový protlak a vaříme zvolna 45 minut.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, orestujeme a zalijeme smetanou. Povaříme 5 minut a odstavíme. Brambory očistíme, nakrájíme na plátky, osolíme, okmínujeme, vsypeme do pekáčku, zalijeme ochucenou smetanou z pánve a vložíme do vyhřáté trouby péct. Pečeme asi 20 minut.

3

Chřest očistíme, vložíme do rendlíku, zalijeme vroucí vodou, osolíme a povaříme 4 minuty. Scedíme a v pánvi na másle krátce orestujeme. Uvařené maso vyndáme z hrnce, odstraníme provázek, maso nakrájíme na špalíčky, vývar vyvaříme na polovinu do zhoustnutí.

4

Na talíře upravíme špalíčky masa, doplníme zapečeným bramborem, chřestem, přelijeme zhoustlým vývarem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept