Recept

Ovocný koláč s medovou náplní pro celiatiky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50786

Ingredience

Korpus
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
200 g Mouka bezlepková Mantler
125 g Máslo čerstvé
2 g Sůl
0,5 kg Třešně
Náplň
4 polévková lžíce Med včelí
1 kávová lžička Skořice mletá
250 g Tvaroh měkký
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 094kJ
16% Sacharidy 58 g
33% Tuky 24 g
10% Sodík 196 mg
27% Bílkoviny 15 g

Ovocný koláč s medovou náplní pro celiatiky postup přípravy receptu:

1

Třešně proplácneme pod tekoucí vodou a vypeckujeme.

2

Korpus: bezlepkovou mouku prosijeme s kypřícím práškem, cukrem a špetkou soli na vál, s přidáním másla proněteme do těsta. Vyválíme placku, rozprostřeme do tukem vymazané a moukou vysypané koláčové formy. Formu s těstem necháme alespoň půl hodiny v lednici odpočinout.

3

Na vychladlé a odpočaté těsto rozetřeme polovinu tvarohové náplně, na náplň naskládáme pokrájené třešně. Na ně rozetřeme druhou polovinu tvarohové náplně. Koláč vložíme do středně vyhřáté trouby, pečeme asi 35 minut. Koláč servírujeme vychladlý, jako moučník.

4

Náplň: měkký tvaroh vymícháme do hladka s medem, jedním vejcem a lžičkou skořice.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept