Recept

Pstruhová pečená pěna

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 50787
Kategorie: Maso

Ingredience

20 g Máslo čerstvé
30 g Pažitka
4 g Pepř černý mletý
800 g Pstruh
1 l Smetana 16% (pochoutková)
9 g Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
5 ks Vejce slepičí
Na omáčku
1 ks Bobkový list
50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
100 g Máslo bylinkové
50 g Mrkev kořen
2 g Nové koření celé
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel kořen
50 g Pórek
2 dl Smetana 16% (pochoutková)
5 g Sůl
3 dl Víno bílé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 643 kcal
Kilojoule 2 692kJ
3% Sacharidy 13 g
83% Tuky 63 g
40% Sodík 806 mg
59% Bílkoviny 33 g

Pstruhová pečená pěna postup přípravy receptu:

1

Vykuchané pstruhy vykostíme, odřízneme hlavu a ocas a všechny zbytky dáme do hrnce. Přidáme cibuli, kořenovou zeleninu, pórek, bobkový list, sůl, pepř, nové koření, 3 dl vína a 1 l vody. Vše pozvolna vaříme na mírném ohni 30 minut.

2

Maso z pstruhů rozemeleme, vložíme do mísy a postupně vmícháme vejce, žloutky, smetanu, sůl a pepř. Vzniklou pěnou naplníme máslem vymazané zapékací misky, zakryjeme alobalem, vložíme do pekáče s vodou a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 40 minut.

3

Hotový vývar scedíme, čistý přelijeme do rendlíku a necháme 5 minut povařit, aby se zredukovalo množství na polovinu. Zjemníme smetanou, bylinkovým máslem, dosolíme a dopepříme a necháme přejít varem. Upečené bochánky vyklopíme na talíře, přelijeme hotovou omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept