Pstruhová pečená pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruhová pečená pěna
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50787 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
30 g | Pažitka |
4 g | Pepř černý mletý |
800 g | Pstruh |
1 l | Smetana 16% (pochoutková) |
9 g | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
5 ks | Vejce slepičí |
Na omáčku | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
50 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
100 g | Máslo bylinkové |
50 g | Mrkev kořen |
2 g | Nové koření celé |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
50 g | Pórek |
2 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
5 g | Sůl |
3 dl | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 474,4mg |
Draslík | 561,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Pstruh, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Petržel kořen, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Máslo bylinkové, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruhová pečená pěna postup přípravy receptu:
1 | Vykuchané pstruhy vykostíme, odřízneme hlavu a ocas a všechny zbytky dáme do hrnce. Přidáme cibuli, kořenovou zeleninu, pórek, bobkový list, sůl, pepř, nové koření, 3 dl vína a 1 l vody. Vše pozvolna vaříme na mírném ohni 30 minut. |
2 | Maso z pstruhů rozemeleme, vložíme do mísy a postupně vmícháme vejce, žloutky, smetanu, sůl a pepř. Vzniklou pěnou naplníme máslem vymazané zapékací misky, zakryjeme alobalem, vložíme do pekáče s vodou a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 40 minut. |
3 | Hotový vývar scedíme, čistý přelijeme do rendlíku a necháme 5 minut povařit, aby se zredukovalo množství na polovinu. Zjemníme smetanou, bylinkovým máslem, dosolíme a dopepříme a necháme přejít varem. Upečené bochánky vyklopíme na talíře, přelijeme hotovou omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou. |