Čokoládové řezy se zmrzlinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládové řezy se zmrzlinou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 50789 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
Řezy | |
---|---|
100 g | Čokoláda hořká |
30 g | Kakao |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Ořechy lískové |
50 g | Sušenky Club - máslové |
Náplň | |
20 ml | Becherovka |
40 g | Čokoláda hořká |
20 g | Cukr vanilka |
40 g | Máslo čerstvé |
200 g | Smetana 16% (pochoutková) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Zmrzlina | |
30 g | Mák mletý |
20 ml | Rum |
100 g | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 250,9mg |
Draslík | 400,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Ořechy lískové, Čokoláda hořká, Vaječný žloutek slepičí, Rum, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Máslo čerstvé, Sušenky Club - máslové, Becherovka, Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Smetana 16% (pochoutková), Mák mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládové řezy se zmrzlinou postup přípravy receptu:
1 | Čokoládu nalámeme do kovové misky, vložíme do horké vodní lázně a necháme rozpustit. Postupně metlou zašleháme drcené oříšky, nalámané sušenky a měkké máslo. Hmotu nalijeme do obdélníkové formy a dáme zchladit. V horké smetaně rozpustíme vanilkový cukr, do chladnoucí smetany přimícháme žloutky a nalámanou čokoládu, přilijeme becherovku, přidáme měkké máslo a vymícháme hladký krém, který nalijeme do formy na ztuhlou čokoládovou hmotu a dáme do lednice. |
2 | Vanilkovou zmrzlinu necháme trochu změknout, vmícháme rum, mletý mák a dáme zamrazit. |
3 | Vychladlý dezert nakrájíme na kostky, upravíme na dezertní talířky, posypeme kakaem, doplníme kouskem zmrzliny a podáváme. |