Tvarohový zeleninový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohový zeleninový krém
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 5079 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
100 g | Cibule |
200 g | Jogurt bílý |
2 ks | Kedlubna |
2 polévková lžíce | Křen |
500 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
150 g | Tvaroh jemný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 6,5mg |
Draslík | 578,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jogurt bílý, Kedlubna, Křen, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohový zeleninový krém postup přípravy receptu:
1 | Měkký tvaroh vymícháme s jogurtem dohladka. |
2 | Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka, kedlubny oloupeme, omyjeme a najemno nastrouháme a cibuli nakrájíme nadrobno. |
3 | Všechnu zeleninu vmícháme do tvarohu. Vzniklý krém ochutíme solí a nastrouhaným křenem. |
4 | Podáváme v misce. Každou proci ozdobíme nasekanou pažitkou. |