Těsto na italské těstoviny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těsto na italské těstoviny
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 50790 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 492,9mg |
Draslík | 71,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těsto na italské těstoviny postup přípravy receptu:
1 | Na vál vysypeme mouku. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme celé vejce a přidáme ještě dva žloutky. Vidličkou pomalu zapracujeme vejce do mouky. Vypracujeme tuhé těsto, které mísíme ještě přibližně 5-8 minut, aby těsto získalo onu osobitou vláčnost. |
2 | Hotové těsto rozválíme na moukou posypaném vále na tenký plát, z kterého nakrájíme nudle. Můžeme také použít speciální strojek na těstoviny. Těsto také můžeme zabalit do potravinářské fólie a odložit k pozdějšímu zpracování do lednice. Těsto nenecháváme nezabalené, aby nám neuschlo. |
3 | Hotové těstoviny uvaříme ve vařící a osolené vodě, scedíme a podáváme. |
Poznámka
Recept na těstoviny pochází z Itálie.