Okoun v pivním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okoun v pivním těstíčku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50793 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
700 g | Okoun - filety |
2 dl | Olej olivový |
4 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
Na těstíčko | |
---|---|
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml | Olej slunečnicový |
4 g | Pepř bílý |
3 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
4 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 98,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Sůl, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Okoun - filety, Olej olivový, Pepř černý mletý, Mouka pšeničná hladká T 650, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okoun v pivním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku, sůl, pivo, olej, žloutky a pepř do hladkého těsta, které necháme hodinu uležet v teple. Těsně před použitím do něj vmícháme tuhý sníh z bílků. |
2 | Plátky z okouna nasolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a postupně namáčíme do těstíčka. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova a podáváme ozdobené kolečkem citronu. |