Jednoduchý recept

Vepřové maso se zelím po plzeňsku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 50795

Ingredience

3 ks Cibule
0,5 l Hovězí vývar základní
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
800 g Vepřová kýta
600 g Zelí kysané
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 585 kcal
Kilojoule 2 450kJ
3% Sacharidy 11 g
53% Tuky 39 g
32% Sodík 640 mg
78% Bílkoviny 44 g

Vepřové maso se zelím po plzeňsku postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibule a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Kysané zelí rozkrájíme na malé kousky.

2

V pánvi rozehřejeme sádlo, krátce na něm osnahmene nakrájenou cibuli a česnek, pak přidáme pálivou papriku a nakrájené maso, opepříme, osolíme a ze všech stra za stálého míchání orestujeme.

3

Přilijeme vývar, chvíli dusíme, potom přisypeme nakrájené kysané zelí, vše důkladně promícháme a dusíme pod pokličkou doměkka.

4

Pokrm nakonec dochutíme paprikou, pepřem a solí.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou bramborové placky nebo vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept