Vepřové maso se zelím po plzeňsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso se zelím po plzeňsku
Vepřové maso se zelím po plzeňsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50795 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřová kýta |
600 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 142,7mg |
Draslík | 882,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso se zelím po plzeňsku postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibule a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Kysané zelí rozkrájíme na malé kousky. |
2 | V pánvi rozehřejeme sádlo, krátce na něm osnahmene nakrájenou cibuli a česnek, pak přidáme pálivou papriku a nakrájené maso, opepříme, osolíme a ze všech stra za stálého míchání orestujeme. |
3 | Přilijeme vývar, chvíli dusíme, potom přisypeme nakrájené kysané zelí, vše důkladně promícháme a dusíme pod pokličkou doměkka. |
4 | Pokrm nakonec dochutíme paprikou, pepřem a solí. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou bramborové placky nebo vařené brambory.