Předkrm z kuřecího masa- Pang-pang-ti-š - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Předkrm z kuřecího masa- Pang-pang-ti-š
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 50796 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 kg | Kuře |
2 ks | Okurka salátová |
20 g | Tymián čerstvý |
3 l | Voda pitná |
Omáčka | |
---|---|
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Glutasol |
20 ml | Ocet vinný |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
30 ml | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 125,0mg |
Draslík | 627,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kuře, Okurka salátová, Tymián čerstvý, Voda pitná, Cibule, Ocet vinný, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Předkrm z kuřecího masa- Pang-pang-ti-š postup přípravy receptu:
1 | Kuře očistíme, důkladně omyjeme a uvaříme spolu s oloupaným česnekem v hrnci s vodou do měkka. Potom kuře vyjmeme, obereme maso od kostí a nakrájíme na tenké nudličky. V misce maso smícháme s pokrájeným tymiánem a zatím ho ponecháme stranou. |
2 | Příprava omáčky: do vývaru, ve kterém jsme vařili kuře, vložíme nakrájenou cibuli a česnek. Přilijeme sójovou omáčku, ocet, víno, sůl, pepř. Vše dohromady pod poklicí povaříme 30 minut. Před dokončením vaření do omáčky přidáme drobně rozkrájenou feferonku a zahustíme Glutasolem. Hotovou omáčku přecedíme přes sítko, přilijeme olej a zamícháme. Omáčku necháme vychladnout. |
3 | Okurky pokrájíme na tenké proužky a naskládáme na jednotlivé talíře nebo salátové misky. Na okurky klademe tymiánem ochucené maso. |
4 | Naaranžované okurky a maso přelijeme studenou pikantní omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Toto jídlo podáváme jako studený předkrm s pečenou vekou, bagetou nebo s čerstvým pečivem.