Plzeňské bramborové placky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plzeňské bramborové placky
Plzeňské bramborové placky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50797 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
750 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 5,8mg |
Draslík | 838,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plzeňské bramborové placky postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v dostatečném množství osolené vody. Mírně vychladlé uvařené brambory oloupeme a najemno nastrouháme. |
2 | V míse je smícháme s moukou a prolisovaným česnekem, osolíme a vypracujeme těsto. |
3 | Z těsta tvoříme placky a pečeme je z obou stran na malém množství rozehřátého sádla v pánvi. |