Jednoduchý recept

Kachní játra na špízu s hruškovým pyré

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 50798

Ingredience

40 g Cukr krupice
320 g Játra kachní
20 g Olej olivový
100 g Šalotka
Pyré
40 g Cukr krupice
200 g Hrušky
20 g Med včelí
12 ml Ocet vinný
5 g Solamyl
1 špetka Sůl
Omáčka
40 ml Džus hruškový
50 ml Hovězí vývar základní
40 g Kompot brusinkový
8 ml Likér Cointreau
8 ml Ocet malinový

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 311kJ
12% Sacharidy 43 g
11% Tuky 8 g
10% Sodík 207 mg
29% Bílkoviny 16 g

Kachní játra na špízu s hruškovým pyré postup přípravy receptu:

1

Kachní játra nakrájíme na kostky, šalotky oloupeme a rozkrojíme napůl. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme játra a osmažíme ze všech stran. Kostky vyndáme, do pánve nasypeme cukr, jakmile se rozpustí, přiložíme půlky šalotek a v karamelu je opečeme.

2

Na jehly napichujeme vždy dvě kostky jater, pak půlku šalotky a zase dvě kostky jater.

3

Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme nadrobno. Vložíme do rendlíku, přidáme cukr, sůl, med, přilijeme vodu, vinný ocet a povaříme zhruba 10 minut. Solamyl rozmícháme v trošce vody a pyré zahustíme.

4

Do kastrůlku nalijeme neochucený hovězí vývar, hruškový džus, přilijeme malinový ocet, přidáme brusinky z kompotu, přivedeme k varu a vyvaříme asi o polovinu dohusta. Nakonec zakápneme pomerančovým likérem a odstavíme.

5

Špízy upravíme na talíře, doplníme hruškovým pyré a brusinkovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept