Jednoduchý recept

Podzimní salát z kuřecího masa

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 50799
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
3 ml Citronová šťáva
2 ks Jablka
0,5 ks Kuře
40 g Mandle plátky
0,5 ks Okurka salátová
40 ml Olej slunečnicový
0,5 ks Paprika červená
0,5 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Shiitake houby
0,5 kávová lžička Sůl
Zálivka
3 ml Citronová šťáva
40 g Cukr krupice
2 kávová lžička Glutasol
20 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 496 kcal
Kilojoule 2 076kJ
7% Sacharidy 25 g
42% Tuky 32 g
8% Sodík 169 mg
52% Bílkoviny 29 g

Podzimní salát z kuřecího masa postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou půlku kuřete vaříme s cibulí do měkka v hrnci s osolenou vodou cca 30 minut. Poté maso vybereme, obereme od kosti a nakrájíme na tenké proužky, dochutíme solí a pepřem. Připravené maso necháme vychladnout.

2

Houby očistíme a osmahneme na rozehřátém oleji, aby pustily šťávu. Přidáme sůl i pepř podle chuti a stáhneme houby ze sporáku. Odložíme je stranou, necháme vychladnout.

3

Jablka, zelenou i žlutou papriku spolu se salátovou okurkou omyjeme a rozkrájíme na silnější proužy do misky, pokapeme citrónovou šťávou, zamícháme.

4

V kastrůlku svaříme víno s cukrem a zázvor, necháme vychladnout. Do studené směsi přidáme citrónovou šťávu a Glutasol.

5

Svařené a vychlazené víno smícháme spolu se zeleninou, jablky a vychlazenými houbami. Přimícháme uvařené, ale již vychlazené maso, posypeme mandlovými lupínky a salát zamícháme.

6

Hotový salát rozdělíme podle porci na talíře a podáváme.

Poznámka

Salát podáváme jako studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept