Podzimní salát z kuřecího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Podzimní salát z kuřecího masa
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 50799 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
3 ml | Citronová šťáva |
2 ks | Jablka |
0,5 ks | Kuře |
40 g | Mandle plátky |
0,5 ks | Okurka salátová |
40 ml | Olej slunečnicový |
0,5 ks | Paprika červená |
0,5 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Shiitake houby |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Zálivka | |
---|---|
3 ml | Citronová šťáva |
40 g | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Glutasol |
20 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 106,3mg |
Draslík | 546,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 477,8mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Jablka, Kuře, Okurka salátová, Olej slunečnicový, Paprika červená, Paprika žlutá, Shiitake houby, Sůl, Citronová šťáva, Cukr krupice, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Podzimní salát z kuřecího masa postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou půlku kuřete vaříme s cibulí do měkka v hrnci s osolenou vodou cca 30 minut. Poté maso vybereme, obereme od kosti a nakrájíme na tenké proužky, dochutíme solí a pepřem. Připravené maso necháme vychladnout. |
2 | Houby očistíme a osmahneme na rozehřátém oleji, aby pustily šťávu. Přidáme sůl i pepř podle chuti a stáhneme houby ze sporáku. Odložíme je stranou, necháme vychladnout. |
3 | Jablka, zelenou i žlutou papriku spolu se salátovou okurkou omyjeme a rozkrájíme na silnější proužy do misky, pokapeme citrónovou šťávou, zamícháme. |
4 | V kastrůlku svaříme víno s cukrem a zázvor, necháme vychladnout. Do studené směsi přidáme citrónovou šťávu a Glutasol. |
5 | Svařené a vychlazené víno smícháme spolu se zeleninou, jablky a vychlazenými houbami. Přimícháme uvařené, ale již vychlazené maso, posypeme mandlovými lupínky a salát zamícháme. |
6 | Hotový salát rozdělíme podle porci na talíře a podáváme. |
Poznámka
Salát podáváme jako studený předkrm.