Jednoduchý recept

Čínská vejce s pikantní omáčkou

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 50802

Ingredience

2 ks Kapie sterilovaná
1 ks Pórek
100 g Salát ledový
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
Pikantní omáčka
1 ks Cibule
2 kávová lžička Glutasol
30 ml Ocet vinný
20 ml Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
2 dl Víno bílé
1 l Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 497 kcal
Kilojoule 2 079kJ
6% Sacharidy 20 g
15% Tuky 11 g
50% Sodík 999 mg
23% Bílkoviny 13 g

Čínská vejce s pikantní omáčkou postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku přivedeme vodu k varu, pomocí lžíce do ní pomalu vložíme vejce. Vaříme je 10 minut (natvrdo). Uvařené scedíme, necháme vychladnout, poté je oloupeme a kráječem na vejce rozkrájíme na tenké plátky.

2

Pikantní omáčka: Do vývaru vložíme oloupanou celou cibuli a česnek. Přilijeme vinný ocet, víno, med, sójovou omáčku a drobně pokrájené feferonky. Vše povaříme 30 minut. Před dovařením omáčku zahustíme Glutasolem, dochutíme solí, pepřem a scedíme, následně omáčku necháme vychladnout.

3

Na jednotlivé talíře položíme list ledového salátu, na něj skládáme plátky pokrájených vajec. Vše ozdobíme na kolečka rozkrájeným pórkem a sterilovanou červenou kapií. Nakonec vejce i zeleninu přelijeme omáčkou a hotové jídlo podáváme.

Poznámka

Takto připravená vejce podáváme jako studený předkrm. Vhodnou přílohou je opečená bageta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept