Jednoduchý recept

Dančí maso s vařeným bramborem a pikantní omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 50803
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Dančí maso
40 ml Martell cognac
20 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
40 g Rozmarýn čerstvý
8 g Sůl
20 g Tymián čerstvý
Omáčka
4 g Chilli paprička
100 ml Kokosové mléko
4 ml Ocet rýžový
40 g Šalotka
5 g Worcester (worcesterská omáčka)
8 g Zázvor celý
Brambory
4 g Bazalka
200 g Brambory vařené
10 ml Olej z vlašských ořechů
40 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 334 kcal
Kilojoule 1 398kJ
5% Sacharidy 20 g
19% Tuky 14 g
49% Sodík 976 mg
45% Bílkoviny 26 g

Dančí maso s vařeným bramborem a pikantní omáčkou postup přípravy receptu:

1

Rozmarýn a tymián posekáme najemno, dančí maso zakapeme koňakem, obalíme v bylinkách a necháme chvíli uležet. Maso vložíme do pekáčku, přidáme lžíci másla, sůl, pepř a dáme do trouby péct. Podle potřeby podléváme.

2

Zázvor nastrouháme, chilli papričku bez semínek posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, osmahneme, přidáme zázvor, chilli papričku, worcester, rýžový ocet, kokosové mléko a vaříme do zhoustnutí.

3

Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, zakápneme ořechovým olejem, smícháme s posekanou bazalkou a orestovanou šalotkou.

4

Upečené maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, doplníme kopečkem ochucených brambor a přelijeme trochou omáčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept