Dančí maso s vařeným bramborem a pikantní omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dančí maso s vařeným bramborem a pikantní omáčkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 50803 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Dančí maso |
40 ml | Martell cognac |
20 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
40 g | Rozmarýn čerstvý |
8 g | Sůl |
20 g | Tymián čerstvý |
Omáčka | |
---|---|
4 g | Chilli paprička |
100 ml | Kokosové mléko |
4 ml | Ocet rýžový |
40 g | Šalotka |
5 g | Worcester (worcesterská omáčka) |
8 g | Zázvor celý |
Brambory | |
4 g | Bazalka |
200 g | Brambory vařené |
10 ml | Olej z vlašských ořechů |
40 g | Šalotka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 91,0mg |
Draslík | 680,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Dančí maso, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Chilli paprička, Kokosové mléko, Šalotka, Zázvor celý, Bazalka, Brambory vařené, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Ocet rýžový , Worcester (worcesterská omáčka), Olej z vlašských ořechů mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dančí maso s vařeným bramborem a pikantní omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Rozmarýn a tymián posekáme najemno, dančí maso zakapeme koňakem, obalíme v bylinkách a necháme chvíli uležet. Maso vložíme do pekáčku, přidáme lžíci másla, sůl, pepř a dáme do trouby péct. Podle potřeby podléváme. |
2 | Zázvor nastrouháme, chilli papričku bez semínek posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, osmahneme, přidáme zázvor, chilli papričku, worcester, rýžový ocet, kokosové mléko a vaříme do zhoustnutí. |
3 | Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, zakápneme ořechovým olejem, smícháme s posekanou bazalkou a orestovanou šalotkou. |
4 | Upečené maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, doplníme kopečkem ochucených brambor a přelijeme trochou omáčky. |