Telecí plátky s kachními játry, šafránovou rýží a pepřovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí plátky s kachními játry, šafránovou rýží a pepřovou omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 50807 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Játra kachní |
30 g | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
600 g | Telecí svíčková |
Omáčka | |
---|---|
400 ml | Hovězí vývar základní |
20 ml | Martell cognac |
70 g | Máslo čerstvé |
5 g | Nakládaný zelený pepř |
5 g | Sůl |
Rýže | |
20 g | Máslo čerstvé |
30 g | Rukola |
200 g | Rýže Arborio |
1 špetka | Šafrán |
40 g | Šalotka |
30 g | Špenát listový čerstvý |
50 g | Sýr Parmezán |
100 ml | Víno bílé |
200 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 255,5mg |
Draslík | 742,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra kachní, Sůl, Telecí svíčková, Hovězí vývar základní, Sůl, Šalotka, Špenát listový čerstvý, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Martell cognac, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Rukola, Rýže Arborio, Šafrán, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí plátky s kachními játry, šafránovou rýží a pepřovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Telecí svíčkovou nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, kachní játra nakrájíme na kostičky, opepříme a osmažíme v pánvi na oleji. Maso také osmažíme. Plátky vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, nasypeme zelený pepř, osmahneme, zakápneme koňakem a zapálíme. Když koňak dohoří, přilijeme hovězí vývar, vyvaříme na polovinu a odstavíme. Nakonec osolíme a do chladnoucí omáčky vmícháme 50 gramů másla a vymícháme dohladka. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou šalotku, rýži a orestujeme. Postupně přiléváme drůbeží vývar, bílé víno, obarvíme špetkou šafránu a vaříme doměkka. |
3 | Mimo oheň potom přimícháme posekané špenátové listy, rukolu a nastrouhaný parmezán. |
4 | Telecí plátky upravíme na talíře, na plátky nasypeme kostičky kachních jater, doplníme kopečkem rýže a přelijeme pepřovou omáčkou. |