Jednoduchý recept

Telecí plátky s kachními játry, šafránovou rýží a pepřovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 50807
Kategorie: Maso

Ingredience

80 g Játra kachní
30 g Olej olivový
2 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
600 g Telecí svíčková
Omáčka
400 ml Hovězí vývar základní
20 ml Martell cognac
70 g Máslo čerstvé
5 g Nakládaný zelený pepř
5 g Sůl
Rýže
20 g Máslo čerstvé
30 g Rukola
200 g Rýže Arborio
1 špetka Šafrán
40 g Šalotka
30 g Špenát listový čerstvý
50 g Sýr Parmezán
100 ml Víno bílé
200 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 760 kcal
Kilojoule 3 182kJ
12% Sacharidy 44 g
55% Tuky 41 g
102% Sodík 2 g
78% Bílkoviny 44 g

Telecí plátky s kachními játry, šafránovou rýží a pepřovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Telecí svíčkovou nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, kachní játra nakrájíme na kostičky, opepříme a osmažíme v pánvi na oleji. Maso také osmažíme. Plátky vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, nasypeme zelený pepř, osmahneme, zakápneme koňakem a zapálíme. Když koňak dohoří, přilijeme hovězí vývar, vyvaříme na polovinu a odstavíme. Nakonec osolíme a do chladnoucí omáčky vmícháme 50 gramů másla a vymícháme dohladka.

2

V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou šalotku, rýži a orestujeme. Postupně přiléváme drůbeží vývar, bílé víno, obarvíme špetkou šafránu a vaříme doměkka.

3

Mimo oheň potom přimícháme posekané špenátové listy, rukolu a nastrouhaný parmezán.

4

Telecí plátky upravíme na talíře, na plátky nasypeme kostičky kachních jater, doplníme kopečkem rýže a přelijeme pepřovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept