Lesní plody s vanilkovou zmrzlinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lesní plody s vanilkovou zmrzlinou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 50808 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
200 g | Borůvky |
30 g | Cukr krupice |
200 g | Maliny |
200 g | Ostružiny |
600 ml | Víno červené |
120 ml | Víno portské |
200 g | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 22,0mg |
Draslík | 514,3mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krupice, Maliny, Ostružiny, Víno červené, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lesní plody s vanilkovou zmrzlinou postup přípravy receptu:
1 | Do rendlíku nalijeme portské víno, červené víno, přisypeme cukr a převaříme. Směs necháme vychladnout. |
2 | Maliny, borůvky a ostružiny omyjeme, necháme okapat a vložíme do vinného nálevu. |
3 | Při podávání lesní plody i s nálevem trochu zahřejeme, upravíme na talířky a doplníme kopečkem vanilkové zmrzliny. |