Jednoduchý recept

Zapečený siven se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 50810
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Cibulka jarní
20 ml Citronová šťáva
20 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
50 g Pórek
800 g Siven
8 g Sůl
2 dl Víno bílé
Na omáčku
1 stroužek Česnek
10 g Majoránka
50 g Máslo čerstvé
20 g Pažitka
3 g Pepř bílý
20 g Petržel - nať
2 dl Smetana 16% (pochoutková)
5 g Sůl
10 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 654 kcal
Kilojoule 2 738kJ
3% Sacharidy 11 g
52% Tuky 39 g
72% Sodík 1 g
84% Bílkoviny 47 g

Zapečený siven se smetanou postup přípravy receptu:

1

Vykuchané siveny nasolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a naskládáme do máslem vymazaného pekáče. Posypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a pórkem, zalijeme vínem a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 15 minut.

2

Zatím vyšleháme máslo do pěny, vmícháme prolisovaný česnek, sůl, pepř, bylinky a koření.

3

Upečené ryby vyjmeme a uchováme v teple, výpek z ryb krátce povaříme a vmícháme ochucené máslo a smetanu. Krátce povaříme a hotovou omáčkou přelijeme upečené ryby. Ozdobíme snítkou petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept